Formula 1'de Orta Doğu Şoku: Bahreyn ve Suudi Arabistan Yarışları İptal! Yarışseverleri Üzen "Nisan" Kararı

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu olan Formula 1, 2026 takviminde radikal bir değişikliğe gitti. 15 Mart 2026 sabahı yapılan resmi açıklamaya göre, nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix'leri güvenlik endişeleri ve bölgedeki mevcut durum nedeniyle yapılmayacak.


Güvenlik Gerekçesiyle "Kırmızı Bayrak" Çekildi

F1 yönetiminden yapılan açıklamada, Orta Doğu'daki sıcak gelişmelerin organizasyonun güvenliğini riske attığı vurgulandı. Sadece Formula 1 değil; Formula 2, Formula 3 ve F1 Akademi yarışlarının da bu karar kapsamında nisan ayı programından çıkarıldığı belirtildi. F1 CEO'su Stefano Domenicali, "Bu zor bir karardı ancak topluluğumuzun güvenliği her şeyden önce gelir" mesajını paylaştı.


Nisan Ayında Yarış Yok: Takvimde 5 Haftalık Dev Boşluk!

Açıklamada en çok dikkat çeken noktalardan biri, iptal edilen yarışların yerine nisan ayı içinde herhangi bir alternatif yarış eklenmeyecek olması. Buna göre; 29 Mart'taki Japonya GP'sinin ardından Formula 1 heyecanına, 3 Mayıs'taki Miami GP'sine kadar tam 5 hafta ara verilecek.

İptal Edilen Yarışlar: Bahreyn (12 Nisan) ve Suudi Arabistan (19 Nisan).

Alternatif Var mı? F1 yönetimi, Portekiz veya Imola gibi alternatiflerin değerlendirildiğini ancak lojistik ve zaman kısıtlılığı nedeniyle nisan ayında bir değişiklik yapılamayacağını netleştirdi.

Muhabir: Haber Merkezi