Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmada yeni tutuklama kararları verildi. Adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 19’u tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son kararlarla birlikte soruşturmadaki toplam tutuklu sayısının 45’e yükseldiği bildirildi. Tutuklanan isimler arasında eski TCMB Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci de bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada adli süreç devam ediyor.
Gözaltına alınan 21 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılık ifadeleri tamamlanan 21 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Bir önceki aşamada 18 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü de bildirilmişti.
İlk açıklanan kararlarda Ayşe Seher Aydın, Enes Yazıcı, Feryal Köker, Müjdat Ede, Oğuzhan Özerkaya, Onur Göğebakan, Orçun Berkay Kaya ve Ahmet Özcan'ın tutuklandığı, Nilgün Sarıçalı ile Sezai Bekgöz'ün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı duyuruldu. Bu aşamada soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 34'e yükselmişti.
11 Şüpheli Hakkında Daha Tutuklama Kararı
Kaynakta yer alan son bilgilere göre hakimlikte işlemleri devam eden 11 şüpheli hakkında da tutuklama kararı verildi.
Böylece 21 kişilik grupta 19 kişi tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış oldu. Son kararların ardından soruşturma kapsamında tutuklananların toplam sayısının 45'e çıktığı bildirildi.
Savcılık tarafından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 21 kişinin arasında Ali Rıza İncekara, Haldun Saffet İnal, Erkan Kilimci, Mehmet Ziya Gökalp, Sibel Gökalp, Tamer Akbal, Abdullah Yusuf Yarız, Selim Dağbaşı, Özdemir Ataseven, Gökhan Ataseven ve Hamza Kablan da bulunuyordu.
Erkan Kilimci de Tutuklanan İsimler Arasında
Son kararla birlikte tutuklanan isimlerden biri de eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci oldu.
Kilimci, 2016-2018 yılları arasında TCMB Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Kaynakta ayrıca Kilimci'nin Tera'da yönetim kurulu üyeliği yaptığı bilgisine yer verildi.
Erkan Kilimci'nin de aralarında bulunduğu bazı isimlerin bir gün önce savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildiği açıklanmıştı.
Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin soruşturmada adli süreç devam ederken, dosyadaki diğer şüphelilerle ilgili işlemler de sürüyor.





