İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Gözaltına alınan Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen'in de aralarında bulunduğu 5 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere yönelik yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emre Tezmen, Emre Alkin, Kerem Alkin, Alper Öztürk ve Serdar Turhan adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından beş isim hakkında tutuklama talep edildi. Dosya, karar verilmesi için sulh ceza hakimliğine gönderildi.


Tutuklama Talep Edilen 5 İsim Kim?

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen isimler ve görevleri şöyle:

  • Emre Tezmen: Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı
  • Emre Alkin: Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi
  • Kerem Alkin: Tera Yatırım Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
  • Alper Öztürk: Tera Portföy Genel Müdürü
  • Serdar Turhan: Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Beş isim 19 Eylül'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.


Soruşturmanın Merkezinde Sermaye Piyasası İşlemleri Var

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmanın odağında sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler bulunuyor.

Soruşturmanın mali boyutunda Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ile Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul bağlantılı yönetici ve yetkililere ilişkin incelemeler yürütülüyor.

Başsavcılık ayrıca bazı şirket yöneticilerinin 2024 yılından itibaren yurt dışına gerçekleştirdikleri para ve kripto varlık transferleri ile hesap hareketlerinin incelenmesini MASAK'tan istemişti.

Soruşturma kapsamında daha önce 4 şüphelinin tutuklandığı, 51 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve mal varlığı tedbiri uygulanmasına karar verildiği bildirilmişti.

Emre Tezmen, Serdar Turhan, Alper Öztürk, Emre Alkin ve Kerem Alkin hakkındaki nihai karar ise sulh ceza hakimliğinin değerlendirmesinin ardından belli olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı