2026 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek final mücadelesinde A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Almanya’yı 3-1’lik skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda taraftar desteğiyle sahaya çıkan Filenin Sultanları, sergilediği performansla madalya yürüyüşünü sürdürdü.
Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başantrenör Daniele Santarelli, hem Almanya maçının kırılma noktalarını değerlendirdi hem de yarı finaldeki rakip Sırbistan eşleşmesine dair dikkat çeken mesajlar verdi.
"Çeyrek Finaller Her Zaman Baskılı Geçer"
Çeyrek final turlarının takımlar üzerinde ekstra bir stres yarattığını vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, maçın genel gidişatını şu sözlerle özetledi:
"Çeyrek final maçları takımlara her zaman problem çıkarabilir. Bugün üzerimizde biraz baskı hissettik çünkü ya kaybedeceksiniz ya da madalya mücadelesine devam edeceksiniz. İlk iki seti 18 sayıda tutarak oldukça domine bir oyun sergiledik. Ancak son sette maça olan bakış açımız biraz değişti ve gerildik. Almanya iyi mücadele etti ama genel anlamda iyi bir oyunla turu geçmeyi başardık."
Yarı Finalde Rakip Sırbistan: "Kendi Oyunumuzu Oynarsak Herkesi Yenebiliriz"
Yarı finalde karşılaşacakları Sırbistan maçı ve turnuvadaki genel rekabet hakkında da konuşan 45 yaşındaki deneyimli başantrenör, takımına ve taraftara olan güvenini yineledi:
Rakiplere Saygı: "Yarı finale kalan 4 takım da burayı sonuna kadar hak etti. İtalya şu an son şampiyonluklarıyla dünyanın en güçlü ekiplerinden biri. Polonya bizi mağlup etmişti, Sırbistan ise kadro olarak son derece komple bir takım."
Sultanların Gücü: "Bizim her rakibe karşı galibiyet şansımız çok yüksek. Eğer kendi en iyi voleybolumuzu sahaya yansıtır ve taraftarımızın desteğini arkamıza almaya devam edersek turnuvadaki her takımı yenebilecek güçteyiz."
Filenin Sultanları, 2026 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde finale yükselebilmek için Sırbistan karşısında parkeye çıkacak.





