Dünya voleybolunun zirvesinde yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki (VNL) heyecan dolu maratonu başlarken, tüm Türkiye'nin kilitlendiği "yayın krizi" hakkında en yetkili isimden ilk resmi açıklama geldi.
Filenin Sultanları'nın turnuvadaki karşılaşmalarının şifresiz ekranlarda yer alması için yürütülen kritik görüşmeleri, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ bizzat duyurdu.
Turnuvanın Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran Saran Group ile devlet televizyonu TRT arasında dev bir yayın zirvesi gerçekleştirildiği açıklandı.
TVF Başkanı Üstündağ: "Müjdeli Haberi Birkaç Dakika İçinde Bekliyoruz"
Milli takımın maç yayını hakları konusunda her iki kurumun da büyük bir iyi niyetle masada olduğunu belirten Başkan Mehmet Akif Üstündağ, voleybolseverlerin yüreğine su serpen şu açıklamaları yaptı:
"TRT ve SARAN Group, VNL yayın hakları için şu an çok ciddi bir görüşme gerçekleştiriyor. Masadaki son durum ve nihai karar için biz de federasyon olarak birkaç dakika içinde haber bekliyoruz. İnşallah herkesin çok istediği, beklediği ve gönlünden geçtiği şekilde, yani milli maçlarımızın şifresiz ekranlarda olacağı mutlu bir son ilan edilecektir."
"Ciddi Bir Gayret Var, İki Kuruma da Teşekkür Ediyorum"
Zirvenin olumlu sonuçlanacağına dair güçlü inancını dile getiren Üstündağ, "TRT ve Saran Grubu’na voleybola verdikleri değer için çok teşekkür ediyorum. Ciddi bir gayret ve özveri içinde birlikte ortak bir toplantı yürütülüyor. Umut ediyoruz ki, voleybolseverlerin heyecanla beklediği o mutlu sonu çok yakında hep birlikte paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
A Milli Kadın Voleybol Takımımızın gruptaki mücadelesi sürerken, bu dev ortaklığın dakikalar içinde resmiyet kazanması ve maçların şifresiz olarak TRT ekranlarından milyonlara ulaştırılması bekleniyor.





