Gelecek sezon mutlak şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve kadrosunu Vedat Muriqi, Nathan Ake gibi yıldızlarla güçlendiren Fenerbahçe, dünya futbolunda yankı uyandıracak dev bir transfere daha imza attı.

Sarı-lacivertliler, Fransa'nın Olympique Marsilya takımında forma giyen İngiliz süper solak Mason Greenwood'un transferinde mutlu sona ulaştı.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano ve Türk basınından gelen son dakika bilgilerine göre; transferin önündeki en büyük bürokratik engel olan eski kulübü Manchester United krizi tamamen çözüldü.


Manchester United "Geri Satın Alma" Hakkını Kullanmadı!

Transfer sürecinin resmiyete dökülmesini geciktiren prosedür, İngiliz devi Manchester United'ın sözleşmedeki ön alım haklarından kaynaklanıyordu. Beklenen müjdeli haber dün geldi; Manchester United kulübü, oyuncu üzerindeki geri satın alma (buy-back) opsiyonunu kullanmayacağını resmi olarak bildirdi ve son evrakları imzaladı.

Bu gelişmeyle birlikte transferin önündeki tek yasal pürüz de ortadan kalkmış oldu. AS Roma ve Atletico Madrid gibi dünya devlerinin de peşinde olduğu 24 yaşındaki İngiliz yıldızın, tercihini net bir şekilde Fenerbahçe'den yana kullandığı öğrenildi.


39.5 Milyon Euro Bonservis ve 10 Milyon Euro Maaş!

Fenerbahçe yönetiminin bu tarihi transfer operasyonu için gözden çıkardığı finansal paket dudak uçuklattı. Kulislerden sızan anlaşma detayları şu şekilde:

Bonservis Bedeli: Fenerbahçe, Marsilya kulübüne 39.5 Milyon Euro net bonservis bedeli ödeyecek.

Bonuslar: Sözleşmede performans kriterlerine ve Süper Lig şampiyonluğuna bağlı olarak 5 Milyon Euro ek madde yer alıyor.

Oyuncu Maaşı: Yıldız futbolcu ile yıllık 10 Milyon Euro net ücret üzerinden 4 ya da 4+1 yıllık sözleşme imzalanacak.

Manchester United'ın Payı: İngiliz ekibi, sonraki satıştan pay maddesi sayesinde bu transferden 10 milyon sterlinin üzerinde nakit girdisi sağlayacak.


Greenwood


Sağlık Kontrolleri ve İmza İçin İstanbul'a Geliyor

Fenerbahçe idari menajerlerinin Avusturya kampı dönüşünde taraftarlarla yaptığı görüşmelerde kulüp yetkilileri, Greenwood sorusuna net bir şekilde "Geliyor" yanıtını verdi. Marsilya ve Manchester United ile ıslak imzaların cuma günü atılmasının ardından resmi duyuru için geri sayım başladı.

Resmi prosedürlerin tamamlanmasının hemen ardından Mason Greenwood’un önümüzdeki günlerde özel uçakla İstanbul’a getirilmesi, sağlık kontrollerinin ardından sarı-lacivertli formayı sırtına geçirmesi bekleniyor.


Marsilya Formasıyla Geçen Sezon Devleşti

Genç yıldız, Fransa Ligue 1'de geçirdiği son sezonda sergilediği performansla kalitesini ispat etti:

Maç ve Skor: Marsilya formasıyla çıktığı 45 resmi karşılaşmada tam 26 gol atıp 11 asist üreterek takımın hücum yükünü tek başına sırtladı.

Muhabir: Haber Merkezi