Fenerbahçe’nin Antalyaspor’u 2-0 yendiği maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, yayıncı kuruluşta ekrana gelen “Trio” programında masaya yatırıldı.
Eski hakemler Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım; özellikle sarı-lacivertlilerin kazandığı penaltı ve elle oynama tartışmasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Penaltı Pozisyonuna İlişkin Yorumlar
En-Nesyri’nin ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonla ilgili üç eski hakem de görüş birliği sağladı.
· Bahattin Duran: Kalecinin topa temas ettiğini belirterek, “Top hem kaleciye hem En-Nesyri’ye temas edip uzaklaşıyor. Kaleci topa temas etmeseydi farklı yorum yapabilirdim. Benim için devam kararı doğru” dedi.
· Deniz Çoban: “Aynı fikirdeyim hocam” diyerek Duran’a katıldı.
· Bülent Yıldırım: “Penaltı ihlali yok, iki oyuncu da top için mücadele ediyor” yorumunu yaptı.
Elle Oynama Tartışması
Fenerbahçe’nin elle oynama beklentisi olan pozisyon da Trio ekibinin gündemindeydi.
· Deniz Çoban: Pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu belirterek, “Oyuncu kolunun genişliğini kullanarak topu önüne aldı. Hakem değerlendirmeliydi” dedi.
· Bahattin Duran: “Top ele geldiğinde oyuncunun sağ ayağı ceza sahası dışında. Bu benim için elle oynama ve serbest vuruş olmalıydı” ifadelerini kullandı.
· Bülent Yıldırım: “Kolunu genişleterek o alana yattı. Ben de ceza alanı dışında olduğunu düşünüyorum” dedi.
Penaltı Kararıyla İlgili Son Yorumlar
Son tartışmalı pozisyonda ise Trio ekibi farklı bir noktaya dikkat çekti.
· Deniz Çoban: “Bu top çok net şekilde kafayla oynama mesafesinde. O ayağı soktuğunuzda endirekt serbest vuruş cepte. Ayağın rakibe teması da var, penaltıda sıkıntı yok” dedi.
· Bahattin Duran: “Antalyasporlu futbolcu risk aldı. Pozisyon çizginin üzerinde ya da içinde, penaltı” diye konuştu.
· Bülent Yıldırım: “Hakem temasın ceza alanı içinde olduğunu anında gördü, karar doğru. Sadece 6-7 kişinin hakeme koşmasına kayıtsız kalması geliştirilmeli” ifadelerini kullandı.