Erzurum’da Yarın Okullar Tatil mi? 30 Mart Pazartesi Valilik Açıklaması Geldi mi?

Erzurum genelinde Mart ayı sonunda etkisini sürdüren kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, haftanın ilk okul günü olan 30 Mart 2026 Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı sorusu binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Bugün etkili olan kar yağışının ardından öğrenciler, bölgedeki dondurucu soğuklar ve yollarda oluşabilecek şiddetli buzlanma nedeniyle yeni bir tatil kararı gelip gelmeyeceğini merak ediyor.


Erzurum Valiliği Son Dakika Duyurusu: Yarın Okul Var mı?

Erzurum Valiliği'nden henüz 30 Mart Pazartesi günü için il genelini kapsayan resmi bir tatil açıklaması yapılmadı. Ancak kent genelinde devam eden kar yağışı geçişleri ve gece saatlerinde beklenen dondurucu soğuklar nedeniyle Valilik bünyesinde durumun yakından takip edildiği bildirildi.

Eğitime ara verilmesi durumunda resmi duyurunun bu gece saatlerinde veya yarın sabahın ilk ışıklarında Valilik sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılması bekleniyor. Özellikle taşımalı eğitim kapsamındaki servislerin ulaşım güvenliği ve yüksek kesimlerdeki buzlanma riski, olası bir tatil kararında en önemli kriterler olarak değerlendiriliyor.


Meteoroloji Raporu: Erzurum'da Yarın Hava Nasıl?

Meteoroloji verilerine göre Erzurum'da yarın (30 Mart Pazartesi) havanın kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Gün içinde en yüksek sıcaklığın 6°C, gece ise en düşük sıcaklığın -1°C olması öngörülüyor. Gün içinde kar yağışı ihtimali %45 seviyelerinde seyrederken, rüzgarın batıdan 7 mph hızla esmesi tahmin ediliyor. Nem oranının ise %79 civarında olması bekleniyor.

Veri Değer (30 Mart Pazartesi)
Gündüz En Yüksek 6°C
Gece En Düşük -1°C
Hava Durumu Kar Yağışlı
Nem Oranı %79

Muhabir: Haber Merkezi