Doğu Anadolu’nun kış başkenti Erzurum’da, mevsimin ilk karı şehir merkezine erken geldi.

13 Ekim gecesi başlayan ve sabaha kadar aralıksız süren kar yağışı, sabah saatlerinde kenti tamamen beyaza bürüdü.


🌨️ Şehir Merkezinde Kışa Erken Merhaba

Ekim ortasında yağan kar, vatandaşları hem şaşırttı hem sevindirdi.
Sabah iş yerlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar, araçlarının üzerindeki karları temizledi, iş yerlerinin önünde biriken karları küremek zorunda kaldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, erken gelen kar yağışıyla birlikte kar küreme ve tuzlama çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladı.

561381590 1281517180675447 5348744020142575731 N


🚗 Sürücüler Hazırlıksız Yakalandı

Henüz kış lastiklerini takmayan sürücüler, sabah trafiğinde zor anlar yaşadı.
Bazı bölgelerde araçlar rampalarda ilerlemekte güçlük çekti.
Yetkililer, “Sürücüler kış lastiklerini takmadan yola çıkmasın” uyarısında bulundu.


🏔️ Palandöken’de Kar Kalınlığı 20 Santimetre

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı sabah saatlerinde 20 santimetreye ulaştı.
Bu durum, kayak sezonunun erken başlayabileceğine dair umutları da artırdı.

560640178 1281517220675443 3644612545832558486 N


🗣️ “Erzurum Kışı Bu Yıl Bayramı Beklemedi”

Vatandaşlardan Hakan Sak, erken yağan kara şaşırdığını dile getirerek,

“Eskiden ‘Erzurum’da kış, Cumhuriyet Bayramı’ndan 10 gün önce ya da sonra gelir’ derlerdi. Ama bu sene ne bayramı bekledi ne başka bir şeyi. Kış erkenden bastırdı.”
dedi.


🌬️ Kış Turizmi İçin Umut, Günlük Yaşam İçin Zorluk

Erzurum’da erken gelen kar, esnaf ve vatandaş için zorluk yaratırken, turizm sektörü için umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Palandöken’de otel işletmecileri, “Bu sene sezon erken açılabilir” yorumunda bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı