Erdek’te Derinlerde Gurur Dolu Anlar! 5. Engelsiz Dalış Kampı Su Altında Türk Bayrağıyla Tamamlandı
Balıkesir’in Erdek ilçesi, engellerin Mavi Vatan’da aşıldığı anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Bağcılar Belediyesi ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Engelsiz Dalış Kampı, Erdek Dalış Kulübü’nde gerçekleştirilen kapanış ve sertifika töreniyle sona erdi.
Toplumsal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren BANÜ, özel gereksinimli bireylerin sosyal ve sportif hayata katılımını artırmak amacıyla yürüttüğü projeyle takdir topladı.
Denizin Altında Zafer Bayramı Coşkusu
Erdek Dalış Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen kapanış etkinliğinde kursiyer öğrenciler, dalış eğitmenleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı profesyonel dalgıçlar Erdek’in mavi sularında buluştu.
BANÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın gözetiminde denize giren özel sporcular, su altındaki becerilerini sergiledi. Dalışın en duygusal anı ise su altı ekibinin deniz tabanında Şanlı Türk Bayrağımızı açarak yaklaşan Zafer Bayramı coşkusunu maviliklere taşıdığı anlar oldu.
Sertifika Töreninde Duygusal Anlar
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Engelli Dalış Eğitimi Programı kapsamında teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamlayan özel sporcular, TSSF Engelli Dalıcı Brövesi almaya hak kazandı.
Sahneye anneleriyle birlikte çıkan kursiyerlerin bröve ve sertifikalarını alması sırasında tören alanında duygusal anlar yaşandı. Organizasyonun gelenekselleşmesinde ve eğitim sürecinde yoğun emek harcayan Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın’a da BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Tören Protokolünden Yoğun Katılım
Erdek’teki sertifika ve dalış programına bölge protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tören programına şu isimler katıldı:
Hasan Göç – Erdek Kaymakamı
İkmal Albay Serdar Yıldırım – Erdek Garnizon Komutan Vekili
Ali Erdoğan & Volkan Çakmak – Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcıları
Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu – BANÜ Rektör Yardımcısı
Dr. Öğr. Üyesi Hayrullah Altınok – BANÜ Denizcilik MYO Müdür Vekili
Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın – BANÜ Denizcilik MYO Öğretim Üyesi
Protokol konuşmalarının ardından kursiyerler, aileleri ve eğitmenler günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile 5. Engelsiz Dalış Kampı'nı noktaladı.





