İspanya Süper Kupa’da Barcelona Zaferi! El Clasico’da 5 Gollü Düello: Arda Güler ve Mbappe Yenilgiyi Engelleyemedi

Dünya futbolunun kalbi Suudi Arabistan’da attı! İspanya Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Real Madrid ile karşılaşan Barcelona, King Abdullah Sports City Stadyumu’nda oynanan tarihi maçı 3-2 kazanarak 2026 yılının ilk büyük kupasını kaldırdı. Hansi Flick yönetimindeki Katalan devi, bu zaferle kupa sayısını 16’ya çıkararak kırılması güç bir rekora imza attı. İşte 5 gol, 1 kırmızı kart ve son saniye mucizesiyle El Clasico’nun perde arkası...

İspanyol futbolunun en prestijli randevusu olan El Clasico, bu kez bir kupa finaliyle taçlandı. Real Madrid’de Xabi Alonso ve Barcelona’da Hansi Flick’in taktik savaşına sahne olan gecede, tribünleri dolduran binlerce futbolsever unutulmaz bir şölene tanıklık etti.


İlk Yarıda Gol Yağmuru: Uzatmalarda Gelen Karşılıklar

Karşılaşma beklenen tempoda başladı ve Barcelona 36. dakikada Raphinha'nın ceza sahası dışından attığı muhteşem golle 1-0 öne geçti. Real Madrid, 45+2'de Vinicius Junior ile eşitliği yakalasa da heyecan dinmedi.

Lewandowski Sahnede: 45+4'te tecrübeli golcü Robert Lewandowski, kaleciyi avlayan şık bir aşırtma golüyle Barça'yı 2-1 öne geçirdi.

Genç Yetenekten Cevap: Real Madrid’in pes etmeye niyeti yoktu; 45+6'da Gonzalo Garcia skoru 2-2’ye getirdi ve takımlar soyunma odasına eşitlikle gitti.


Raphinha Galibiyeti Getirdi, De Jong Kızardı

İkinci yarıda dengeyi bozan isim yine Raphinha oldu. 73. dakikada Dani Olmo'nun pasını değerlendiren Brezilyalı yıldız, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydederek skoru 3-2 yaptı. Maçın son anları ise tam bir sinir harbine sahne oldu:

Kırmızı Kart: Barcelona’da Frenkie de Jong, 91. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Kaleci Mucizesi: 90+6. dakikada Barcelona kalecisi Joan Garcia, Alvaro Carreras'ın şutunda imkansızı başararak kupayı kurtaran isim oldu.


Arda Güler ve Mbappe Hamlesi Sonucu Değiştirmedi

Real Madrid Teknik Direktörü Xabi Alonso, oyuna müdahale etmek için 68. dakikada milli yıldızımız Arda Güler'i, 76. dakikada ise Kylian Mbappe'yi sahaya sürdü. Arda Güler oyuna girdikten sonra köşe vuruşlarının başına geçti ve Real Madrid'in hücum hattına yaratıcılık kattı. Ancak Barcelona savunması ve kaleci Joan Garcia, Madrid’in beraberlik çabalarına geçit vermedi.

Muhabir: Haber Merkezi