Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, nisan ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası, nisan ayı PPK toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin ortak görüşü de politika faizinin yüzde 50 seviyesinde kalacağı yönündeydi.

Öte yandan, yabancı ekonomistler de faizlerin sabit bırakılmasını bekliyordu. Buna göre Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB’nin politika faizini yüzde 50’de tutacağını tahmin ederken, yılın ikinci çeyreğinde liranın cazibesinin artabileceğini aktarmıştı.

Natixis Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Ekonomisti Inna Mufteeva da mevcut TCMB Başkanı Karahan’ın güvenilirliğini ve bağımsızlığını pekiştiren mart ayındaki beklenmedik faiz artırımının ardından bu faiz artışının Türk ekonomisine nasıl yansıdığını görmek isteyebileceğini söylemişti.

Faizde yıl sonuna yönelik beklenti ne yönde?

TCMB’nin son Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarına göre bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı beklentisi ise cari ay sonu için yüzde 50 seviyesinde ölçülmüştü.

İlgili anket sonuçlarına göre 3 ay sonrası faiz beklentisi yüzde 50, 12 ay ve 24 ay sonrası faiz beklentisi ise sırasıyla yüzde 38,18 ve yüzde 24,98 seviyesinde belirlenmişti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıkladı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!