Mehmet Şimşek Merkez Bankası Başkanlığına kimi önerdi? Atama kararında Mehmet Şimşek’in önerisi yok mu sayıldı?

Mehmet Şimşek Merkez Bankası Başkanlığına kimi önerdi? Atama kararında Mehmet Şimşek'in önerisi yok mu sayıldı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’ın istifası sonrasında başkanlık için Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ı önerdiği iddia edildi.

Şimşek’in Merkez Bankası başkanlığı için Fatih Karahan isminin öne çıkması sonrasında bu kararından vazgeçtiği öne sürüldü.
Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası başkanlığı görevinden istifa etmesi ve yerine Fatih Karahan’ın atanması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Erkan’ın istifasının ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ı önerdiği ancak Fatih Karahan’ın isminin öne çıkmasının ardından bu kararından vazgeçtiği iddia edildi.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA
10 Haber yazarı Barış Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) yaşanan başkan değişiminin perde arkasıyla ilgili olarak kulislerde konuşulanları paylaştı.

“ŞİMŞEK, ERDOĞAN’A CEVDET AKÇAY İSMİNİ ÖNERDİ”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ı önerdiğinin, ancak Fatih Karahan ismi öne çıkınca kararından vazgeçtiğinin konuşulduğunu dile getiren Soydan, şöyle devam etti:

“Prof. Dr. Cevdet Akçay’ın Fatih Karahan’a göre çok daha kıdemli bir ekonomist olduğu ortada. Fatih Karahan’ın uzmanlık alanı işgücü piyasaları; yayınladığı akademik makaleler bununla ilgili. Cevdet Akçay’ın uzmanlık alanı ise doğrudan para politikası.

 

NE OLMUŞTU?
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 2 Şubat Cuma günü görevinden istifa etmişti. Erkan’ın yerine yardımcısı Fatih Karahan Merkez Bankası başkanı olarak atanmıştı.

Görevine başlayan Karahan, “Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Mehmet Şimşek Merkez Bankası Başkanlığına kimi önerdi? Atama kararında Mehmet Şimşek’in önerisi yok mu sayıldı?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!