“Kredi kartlarında nakit avans limiti ve taksit sayıları düşürüldü” iddiası

Kredi büyümesini sınırlama önlemleri kapsamında birey ve kurumların nakit avans limitleri ve taksit sayılarının düşürüldüğünü iddia etti.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankaların, kredi büyümesini kontrol altına almak amacıyla aldığı sıkılaştırma önlemleri kapsamında, birey ve kurumların nakit avans limitleri ile taksit sayılarının düşürüldüğü iddia edildi.

Reuters’a bilgi veren üç bankacılık kaynağı, azami taksit sayısının 12’den 3’e kadar indirildiğini öne sürdü. Ayrıca, kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandırıldığı iddia edildi.

Bankacılar, kredi kartlarının toplam kredilerin üç katı büyümesiyle birlikte, sektörde sıkılaştırma adımları bekliyordu. Ancak önceki iddiaların aksine, kredi kartlarında taksitlerin kaldırıldığı yönündeki bilgiler daha önce yalanlanmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, son 12 ayda toplam kredilerde yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme yaşanırken, kredi kartlarındaki büyüme oranı yüzde 150’nin üzerinde gerçekleşti.

Geçen yıl mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesinde, bazı bankaların diğer kredilere uyguladığı sınırlamalar nedeniyle kredi kartı nakit avans limitlerini düşürdüğü ve faizlerin artmasıyla taksit sayılarını azalttığı hatırlatıldı. Şu anda, bankaların kredi kartı nakit avansları için uyguladığı faiz oranlarının yüzde 4,42 seviyesinde olduğu belirtildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“Kredi kartlarında nakit avans limiti ve taksit sayıları düşürüldü” iddiası
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!