İstanbul Çekmeköy'de Biyoloji Öğretmeni Fatma Nur Çelik'in bir öğrencisi tarafından okulda katledilmesi, eğitim camiasını ayağa kaldırdı.
Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter, yaşanan vahşete tepki göstererek, okulların şiddetin değil, huzurun adresi olması gerektiğini vurguladı.
📢 Kurter: "Eğitimciler Sahipsiz Değildir"
Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ercan Kurter, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen Fatma Nur Çelik’in kaybından dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduklarını belirtti. Okullarda can güvenliği endişesinin had safhaya ulaştığına dikkat çeken Kurter, şu ifadeleri kullandı:
"Öğretmene uzanan el, aslında geleceğimize uzanmıştır. Eğitimcilerimizin can güvenliği tartışmaya açık bir konu değil; devletin ve toplumun ortak sorumluluğudur. Şiddetin hiçbir türü meşru görülemez."
🚨 Yetkililere 4 Maddelik "Güvenlik" Çağrısı
Ercan Kurter, eğitim kurumlarını saran şiddet sarmalından kurtulmak için yetkilileri acil adım atmaya davet ederek şu önerileri sıraladı:
- Güvenlik Tedbirleri: Okullardaki güvenlik mekanizmaları ivedilikle güçlendirilmeli, giriş-çıkışlar sıkı denetlenmelidir.
- Caydırıcı Disiplin: Okul disiplin süreçleri, suçu önleyici ve caydırıcı bir anlayışla yeniden ele alınmalıdır.
- Yasal Düzenleme: Eğitim çalışanlarının can güvenliğini koruma altına alan, şiddeti ağır cezai yaptırımlara bağlayan yasal düzenlemeler derhal hayata geçirilmelidir.
- Müdahale Mekanizması: Risk taşıyan öğrencilere yönelik erken uyarı ve etkili müdahale sistemleri kurulmalıdır.
⚖️ "Sürecin Takipçisiyiz"
Saldırıda yaralanan diğer öğretmen ve öğrenciye de acil şifalar dileyen Kurter, benzer acıların bir daha yaşanmaması için sendika olarak davanın ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı. Eğitimcilerin yalnız olmadığını belirten Kurter, toplumun tüm kesimlerini eğitimcilere sahip çıkmaya çağırdı.





