Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde gece saatlerinde meydana gelen bir depremi kamuoyuna duyurdu.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, saat 02.30’da kaydedilen depremin büyüklüğü 4,9 olarak açıklandı. Depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu belirtilirken, sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Sarsıntı Ege Bölgesi’nde Hissedildi

Gece saatlerinde meydana gelen deprem, özellikle Ege kıyısına yakın bölgelerde hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, sosyal medyada da “deprem oldu” mesajları art arda paylaşıldı. İlk belirlemelere göre, sarsıntı sonrası herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, bölgedeki sismik hareketliliği yakından izlemeye devam ediyor. Uzmanlar ise Ege Denizi çevresindeki fay hatlarının aktif olduğunu ve bu tür depremlerin bölge için olağan olduğunu belirtiyor.

Muhabir: Anadolu Ajansı