Ege Denizi, 27 Temmuz 2025 Pazar günü bir kez daha sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre saat 12.25'te meydana gelen depremin büyüklüğü 3.0 olarak ölçüldü. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Sabah saatlerinde de yine aynı bölgede 3.5 büyüklüğünde bir başka sarsıntı yaşanmıştı. Böylece Ege Denizi’nde gün içinde kaydedilen ikinci depremle birlikte bölgede kısa aralıklarla oluşan hareketlilik dikkat çekti.

Uzmanlar, Ege Denizi açıklarında sık sık meydana gelen bu tür hafif ve orta şiddetli depremlerin, bölgenin aktif fay hatları üzerinde bulunmasından kaynaklandığını vurguluyor.

Deprem herhangi bir can ya da mal kaybına yol açmadı. Ancak uzmanlar, bu tür sarsıntıların daha büyük depremlerin habercisi olabileceği konusunda vatandaşlara tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Muhabir: Haber Merkezi