Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi Şıpşıp Dede mevkiindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Kısa sürede büyüyen ve rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına yakın bir noktaya kadar ulaşan alevler, bölgede büyük hareketliliğe yol açtı.
Gelişmelerin ardından Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yangın bölgesine giderek söndürme ve tedbir çalışmalarını yerinde inceledi.
Ekipler Karadan Ve Havadan Zamanla Yarışıyor
Yerleşim yerlerinin güvenliği için tüm tedbirlerin alındığını belirten ekipler, yangını kontrol altına alabilmek amacıyla hem karadan çok sayıda araçla hem de havadan söndürme helikopterleri ve uçaklarıyla yoğun bir müdahale sürdürüyor.

Başkan Ertaş'tan Açıklama: "Tüm Önlemler Alındı, Tedbirli Olalım"
Bölgedeki koordinasyonu yakından takip eden Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, yangın sahasından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kadıköy Mahallesi Şıpşıp Dede mevkiinde, zeytinlik alanda başlayan ve yerleşim yerlerimize yakın bir noktada devam eden yangına; tüm ekiplerimiz koordineli ve özverili bir şekilde karadan ve havadan müdahale ediyorlar.
Şu anda bölgede ekiplerimizin çalışmalarını yakından takip ediyor, ilgili kurumlarımızla koordinasyon içerisinde süreci yönetiyoruz. Yerleşim yerlerimizin güvenliği için gerekli tüm önlemler alınmış durumda.
Başta itfaiye ve orman ekiplerimiz olmak üzere yangınla mücadelede görev alan tüm mesai arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Bu süreçte tüm vatandaşlarımızı sakin ve tedbirli olmaya davet ediyor, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Temennimiz ve gayretimiz yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasıdır."





