“Mesleki Eğitim, Bölgesel Kalkınmanın Anahtarıdır”
Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) 2025–2026 eğitim öğretim yılı açılış dersi, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından gerçekleştirildi.
8 Ekim 2025 tarihinde Edremit MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen programa öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyasından temsilciler katıldı.
Başkan Çetin, “MYO Mezunlarının Sektördeki Önemi ve İstihdam Fırsatları” başlıklı sunumunda, gençlere hem kariyer planlaması hem de iş dünyasının beklentileri konusunda önemli mesajlar verdi.
“Nitelikli Gençler, Geleceğin Türkiye’sini Şekillendirecek”
Konuşmasında mesleki eğitimin bölgesel kalkınmadaki belirleyici rolüne dikkat çeken Ahmet Çetin,
“İş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilen, donanımlı ve nitelikli gençler ülkemizin geleceğini inşa edecek.”
dedi.
Çetin, üniversite-sanayi iş birliğinin hem yerel kalkınmayı hem de istihdam olanaklarını güçlendirdiğini belirterek, gençleri üreten, düşünen ve yenilikçi bireyler olmaya davet etti.
Yeni Dönem İçin Başarı Dileği
Program sonunda Başkan Çetin, tüm öğrenci ve akademisyenlere başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi.
Edremit MYO yönetimi ise Ahmet Çetin’e eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.