Balıkesir’in önemli zeytin üretim merkezlerinden Edremit’te kadın zeytin üreticilerine yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecek. Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek programda modern tarımdan organik zeytin yetiştiriciliğine, zeytinyağı üretiminden girişimcilik ve markalaşmaya kadar birçok konu ele alınacak. Eğitimler 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında Edremit Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek.
Edremit Körfezi’nde zeytin üretimiyle uğraşan kadın çiftçilere yönelik dikkat çeken bir eğitim programı hayata geçiriliyor.
“Kadın Zeytinciler İçin Zeytin Yetiştiriciliği, Zeytinyağı Üretimi ve Girişimcilik Eğitim Programı”, 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 11 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.
Komili Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü tarafından düzenlenen programa Edremit Ticaret Odası ev sahipliği yapacak.
Zeytin Üretiminden Markalaşmaya Kadar Eğitim Verilecek
Beş günlük programın yalnızca zeytin yetiştiriciliğiyle sınırlı kalmayacağı, üretimin yanı sıra girişimcilik ve pazarlama konularının da ele alınacağı bildirildi.
Program kapsamında kadın üreticilere modern tarım teknikleri ve iyi tarım uygulamaları, iklim dostu üretim yöntemleri, sürdürülebilir ve organik zeytin yetiştiriciliği konularında eğitim verilecek.
Üretimin ekonomik değere dönüştürülmesine yönelik başlıklar da programda yer alacak. Katılımcılar girişimcilik, pazarlama ve marka yaratma konularında bilgi edinme fırsatı bulacak.
Eğitimlerde ayrıca üreticilerin yararlanabileceği teşvikler ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde durulacak.
Programın temel hedeflerinden biri, Edremit Körfezi’nde zeytincilik yapan kadınların geleneksel üretim deneyimini güncel tarım uygulamaları ve girişimcilik bilgileriyle buluşturmak olacak.
Eğitimi Tamamlayanlara Sertifika Verilecek
7-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek programın sonunda katılımcılara “Zeytin Çiftçisi Eğitim Sertifikası” verilecek.
Program duyurusunda özellikle Edremit Körfez Bölgesi’nde yaşayan kadın zeytin çiftçileri eğitime davet edilirken, etkinliğin sloganı ise “Birlikte üretelim, birlikte büyüyelim” olarak belirlendi.
Paylaşılan duyuruda programın başvuru yöntemi, katılımcı kontenjanı ve günlük eğitim saatlerine ilişkin bir bilgi ise yer almadı.
Program bilgileri: 7-11 Eylül 2026 tarihleri arasında Edremit Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek.





