Tahtakuşlar Mahallesi’nde bir araya gelen İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, önümüzdeki dönemin yol haritasını çizdi. Özellikle iş bulmayı kolaylaştıracak istihdam odaklı kursların çeşitlendirilmesi hedefleniyor.
Edremit'te her yaş grubundan vatandaşın mesleki, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan halk eğitimi kurslarında yeni dönem hazırlıkları resmi olarak başladı. İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu, yeni dönemin stratejilerini belirlemek üzere Tahtakuşlar Mahallesi’nde kritik bir toplantı gerçekleştirdi.
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, ilçe kurum müdürleri ve komisyon üyesi kurul temsilcileri katılım sağladı.
Yeni Dönemde Hedef: Ücretsiz Kurslarla İstihdam Sağlamak
Toplantının ana gündem maddesini, ilçede yürütülen hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin genel değerlendirmesi ve önümüzdeki dönemde açılacak yeni kurslar oluşturdu. Klasik hobi kurslarının yanı sıra, vatandaşların doğrudan iş gücüne katılımını sağlayacak mesleki ve istihdama yönelik kurslara ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.
Komisyonda, yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik kurs çeşitliliğinin artırılması ve eğitimlerin toplumun her kesimine ulaştırılması noktasında kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı.
Kaymakam Odabaş'tan "Koordinasyon" Vurgusu
Toplantıda söz alan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, eğitimlerin her yaş grubuna ulaşması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin toplumun her kesiminin azami düzeyde faydalanacağı bir yapıya bürünmesi gerekiyor. Bunu başarmak için kurumlar arası koordinasyon hayati önem taşıyor. Komisyon çalışmalarında emeği geçen tüm kurumlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum."
Halk Eğitim Kursları Önümüzdeki Dönem Nasıl Olacak?
Toplantıdan sızan bilgilere göre önümüzdeki süreçte Edremit genelinde şu adımların atılması bekleniyor:
-
Meslek Edindirme: Sanayi, turizm ve hizmet sektörüne ara eleman yetiştirecek sertifikalı programlar ön plana çıkacak.
-
Kurumlar Arası Ortaklık: Belediye ve ilçe müdürlükleri ortak projelerle kursiyerlerin ürünlerini pazarlamasına destek verecek.
-
Erişilebilirlik: Kurs merkezlerinin fiziki şartları ve çeşitliliği, mahalle bazlı ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirilecek.
Gelecek döneme ait planlamaların ve karşılıklı önerilerin raporlaştırılmasının ardından komisyon toplantısı sona erdi. Yeni dönem kurs başvuru tarihleri ve branş detaylarının önümüzdeki günlerde Edremit Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilan edilmesi bekleniyor.








