Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen organizasyonda, kadın emeğine dikkat çekilirken vatandaşlara yerel tohumlar dağıtıldı. Edremit Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte, üretimin ve doğanın korunmasının önemi vurgulandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Tohum Seferberliği
8 Mart etkinlikleri çerçevesinde bir araya gelen protokol üyeleri ve kadın meclisi temsilcileri, Edremit halkıyla buluşarak tohum dağıtımı gerçekleştirdi. Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik, sürdürülebilir tarım ve yerel tohumların gelecek nesillere aktarılması hedefini taşıyor. Belediye yetkilileri, kadınların her alanda olduğu gibi üretimde de en ön safta yer aldığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri Katıldı
Edremit Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Belediye Başkan Yardımcıları ile belediye meclis üyeleri tam kadro destek verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tohum dağıtımında, 8 Mart’ın sadece kutlama değil aynı zamanda bir farkındalık günü olduğu mesajı verildi. Etkinlik, dağıtılan tohumların toprakla buluşturulması temennisiyle sona erdi.





