Edirne'de Göçmen Ailenin Botu Meriç Nehri'nde Alabora Oldu: 1 Çocuk Öldü, 2 Çocuk Kayıp

Edirne'de Yunanistan'a geçmeye çalışan Irak uyruklu ailenin bulunduğu bot, Meriç Nehri'nde alabora oldu. Olayda 1 çocuk hayatını kaybederken, akıntıya kapılan 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor.


Edirne'de Meriç Nehri'nde Faciayla Sonuçlanan Yolculuk

Edirne'de Yunanistan'a geçmek isteyen Irak uyruklu düzensiz göçmen ailenin bulunduğu botun Meriç Nehri'nde alabora olması sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi, iki çocuk ise kayboldu. Olayın ardından bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, anne, baba ve üç çocuğun bulunduğu bot, Meriç Nehri'nde henüz belirtilmeyen bir nedenle alabora oldu. Botun devrilmesiyle nehre düşen aile üyelerinden anne, baba ve çocuklardan biri nehirdeki bir adacığa ulaşmayı başardı. Akıntıya kapılan diğer iki çocuk ise gözden kayboldu.


A A 20261015 42760197 42760196 E D I R N E D E G O C M E N A I L E N I N B U L U N D U G U B O T A L A B O R A O L D U 1 C O C U K O L D U 2 C O C U K K A Y B O L D U


Ekipler Seferber Oldu

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nehirdeki adacıkta mahsur kalan anne, baba ve çocuk, AFAD ekiplerinin çalışmasıyla güvenli şekilde karaya çıkarıldı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan çocuk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.


Kayıp İki Çocuk İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Meriç Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan iki çocuğun bulunması için AFAD ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, nehirde ve havadan yürütülen çalışmalarla kayıp çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kayıp çocukların bulunması için bölgedeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muhabir: AA