Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığı görevine geçici olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığına Vekalet Etme İşlemi, 8 Kasım 2026 Pazar tarihli ve 33424 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Kasım 2026 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına gönderdiği yazıda, 8 Kasım'da Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacağı belirtildi.
Cumhurbaşkanlığına Kim Vekalet Edecek?
Resmi Gazete'de yer alan resmi yazıya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti süresince Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan yazıda şu ifadeler kullanıldı:
"8 Kasım 2026 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacağımdan, dönüşüme kadar Cumhurbaşkanlığına; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 106 ncı maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ vekalet edecektir."
Anayasa'nın 106. Maddesi Uyarınca Vekalet
Cumhurbaşkanlığına vekalet işlemi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 106. maddesine dayanılarak gerçekleştirildi.
Söz konusu madde, Cumhurbaşkanının yurt dışına çıkması veya hastalık gibi nedenlerle geçici olarak görevinden ayrılması halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısının Cumhurbaşkanlığına vekalet etmesini düzenliyor.
Bu kapsamda Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinin tamamlanarak yurda dönmesine kadar Cumhurbaşkanlığına vekalet edecek.
Resmi Gazete bilgileri:
Tarih: 8 Kasım 2026 Pazar
Sayı: 33424
İşlem: Cumhurbaşkanlığına Vekalet Etme İşlemi
Vekalet edecek isim: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz
Gerekçe: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti





