Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu karşılaşmasında Çorum FK, sahasında ağırladığı Kütahyaspor’u etkileyici bir performansla 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Mücadelenin yıldızı ise attığı üç golle adeta fark yaratan Nijeryalı forvet Emeka Eze oldu.


Maçın Özeti

Çorum Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip maça hızlı başladı. 9. dakikada Emeka Eze, penaltıdan kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. 19. dakikada yine sahneye çıkan Eze, farkı ikiye çıkararak hem kendisinin hem de takımının moralini yükseltti.

İlk yarı 2-0 Çorum FK üstünlüğüyle tamamlanırken, ikinci yarıda da oyunun kontrolü tamamen ev sahibindeydi. 75. dakikada bir kez daha ağları sarsan Emeka Eze, hat-trick yaparak maça damgasını vurdu.

Bu sonuçla Çorum FK, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura adını yazdırırken, konuk ekip Kütahyaspor kupaya veda etti.


💬 Maçın Öne Çıkanları

· 🎯 Emeka Eze, 9’, 19’ ve 75. dakikalarda attığı gollerle “maçın adamı” seçildi.

· 🔴 Çorum FK, maçın başından sonuna kadar oyun kontrolünü elinde tuttu.

· 🔵 Kütahyaspor, özellikle savunmada hatalar yaparak farkın açılmasına engel olamadı.


🏟️ Maç Detayları

· Tarih: 29 Ekim 2025

· Saat: 15:30

· Stat: Çorum Şehir Stadyumu

· Turnuva: Ziraat Türkiye Kupası

· Sonuç: Çorum FK 3 – 0 Kütahyaspor

· Goller: Emeka Eze (9’ pen., 19’, 75’)

Muhabir: Haber Merkezi