Son Dakika: CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Geçici Heyet Atandı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda flaş gelişme: Mahkemenin kararıyla Özgür Çelik ve mevcut yönetim görevden alındı, yerine Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan geçici bir heyet “kayyum” olarak atandı.


Kararın Detayları

Mahkeme, 8 Ekim 2023’te yapılan CHP İstanbul 38. Olağan İl Kongresi’ni iptal davasında, kongre sürecine katılan tüm seçim organlarını tedbiren görevden uzaklaştırarak sürecin durdurulmasını kararlaştırdı.

Kuruma kayyum heyeti olarak atanan isimler, geçici olarak parti içi yetkileri kullanacak:

“Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap… Geçici Kurul olarak görev yapacak.”


Gürsel Tekin


Resmi Gerekçelerde Neler Var?

Mahkemenin ara kararı şöyle özetlenebilir:

Olağan Kurultay takvimi kapsamında İstanbul’da yapılacak ilçe ve il kongrelerinin seçim çalışmalarının durdurulmasına, İl Kongresi’ndeki delegelerin ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğine dikkat çekildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun yetkileri, kayyum heyetine devredildi. Kararın resmi mercilere tebliği ve itiraz süreçleri açık bırakılırken, kayyum heyetinin görevi resmen onaylandı.

Gelişmeler Sonrası Partide Atmosfer

Bu gelişmenin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), acil toplanma kararı aldı. Parti içinde hem iç-siyaset hem hukuk alanında dengelerin nasıl değişeceğine dair soru işaretleri artıyor.

Muhabir: Haber Merkezi