Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Herkes içme suyuna rahatlıkla ulaşabilecek” anlayışıyla kent genelinde kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Erdek’te incelemelerde bulunan Başkan Akın, 2000 yılından bu yana hizmet veren Erdek İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni yerinde değerlendirdi ve tesisin kapasitesinin artırılacağını açıkladı.


Başkan Akın, mevcut tesisin artan ihtiyaç nedeniyle yetersiz kaldığını belirterek, kapasitenin iki katına çıkarılması için projenin hazırlandığını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kurumu BASKİ tarafından işletilen tesiste yapılan incelemelere, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü Murat Karakoyun ve teknik ekip de katıldı.


“Bütün Önlemlerimizi Aldık”

Başkan Akın, Erdek İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artık yeterli gelmediğini vurguladı:

“Eski bir tesis. Biz burayı genişletmek zorundayız. Bununla ilgili projelerimizi hazırladık ve teslim ettik. Bu yıl ayrıca oluşturduğumuz kaynakları birleştirerek 60 litre/saniye’lik ek bir kaynak oluşturduk. Merkez depolarımızı büyüterek, Erdek ve bölgedeki hemşehrilerimizin içme suyu sıkıntısı çekmemesi için tüm önlemleri aldık.”


Kapasite İkiye Katlanacak

Başkan Akın, tesisin kapasitesinin iki katına çıkarılacağını belirterek:

“Fizibilite çalışmalarımızı yaptık, projemizi hazırladık ve bunu İller Bankası’na sunduk. Su hayattır. Tüm ilçelerimizde sudan mahrum bir Balıkesir’i asla ortaya koymayacağız. Herkes içme suyuna rahatlıkla ulaşabilecek. İçme suyu hayattır ve bunu sağlamak için hep birlikte çalışıyoruz.”

Bu proje ile yaz aylarında turizmle birlikte 200 bine çıkan Erdek nüfusunun su ihtiyacının karşılanması ve kesintisiz içme suyu hizmetinin sağlanması hedefleniyor.


55C10De9 A50B 441F 8C86 4B42284E5F7B0068A0Ee E920 476E A8F6 Fdc68B12F0236557E233 F687 4B14 895F D11Db42F4C77-12B778665 7Cba 4Bca 8641 E15E33B4F466703Db099 0Fdf 452E Aca8 Bcfdf70D492A

Muhabir: Haber Merkezi