Brezilya’dan Yola Çıktılar, Bilecik’e Ulaştılar! Hedeflerinde COP31 Var

Brezilya’dan başlayarak iklim değişikliğine ve çevreci ulaşıma dikkat çekmek amacıyla yola çıkan “The COP31 Bike Ride” ekibi, Bilecik’e ulaştı. Farklı ülkelerden bisikletçilerin katıldığı girişimin hedefinde, 9 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek COP31 İklim Konferansı’na ulaşmak ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması için farkındalık oluşturmak var.


Bisiklet Yolculuğu Bilecik’e Ulaştı

Ulaşım kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “The COP31 Bike Ride” yolculuğu Türkiye’de devam ediyor. COP30’a ev sahipliği yapan Brezilya’nın Belém kentinden 28 Mayıs’ta başlayan uluslararası girişimin Türkiye etabına 7 Ekim’de katılan bisikletliler, Bilecik’e ulaştı.

Tarihi Bilecik Saat Kulesi önünde Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından karşılanan ekip, yolculuğunda Eskişehir, Ankara ve Konya güzergâhını izleyerek Antalya’ya ulaşmayı hedefliyor.


Hedef 9 Kasım’da Antalya’da Olmak

Yaklaşık 1300 kilometrelik Türkiye güzergâhını aşmayı planlayan bisikletçilerin hedefinde, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin 31. Taraflar Konferansı (COP31) bulunuyor.

Ekibin gönüllüsü ve Türkiye Koordinatörü Linda Nihan Lafçı, 7 Ekim’de Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı’ndan farklı ülkelerden 10 bisikletlinin Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti. Lafçı, ekibin Antalya’da gerçekleştirilecek COP31’e katılacağını ifade etti.


A A 20261016 42777068 42777062 T H E C O P31 B I K E R I D E K A P S A M I N D A B R E Z I L Y A D A N Y O L A C I K A N B I S I K L E T L I L E R B I L E C I K E U L A S T I


COP31 Boyunca Gönüllü Olarak Çalışacaklar

Antalya’daki konferans süresince tam zamanlı gönüllü olarak görev yapacaklarını belirten Lafçı, bisiklet yolculuğuyla iklim ve ulaşım konularında daha fazla kişinin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Lafçı, bu girişimin mesajlarını anlatmak ve ihtiyaç duyulan farkındalığı oluşturmak için bir fırsat sunduğunu dile getirdi.


“Bisiklet Sayesinde Daha Temiz Şehirler Mümkün”

Ekibe İstanbul’dan katılan grafik tasarımcısı Nazmiye Yağcı da bisiklet kullananların koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yağcı, bisikletin sağlıklı bir ulaşım seçeneği olduğunu vurgulayarak kullanımının yaygınlaşmasının daha temiz havaya sahip şehirlerin oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Hakan Yavuz ise “The COP31 Bike Ride” ekibini Bilecik’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Brezilya’dan başlayan ve Türkiye üzerinden Antalya’ya uzanan yolculuk, bisikletin çevreci ulaşımda daha fazla tercih edilmesi ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturulması hedefiyle sürüyor.

Muhabir: AA