Borsa İstanbul (BIST), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla takas işlemlerinde tarih değişikliğine gidildiğini açıkladı.
Resmî tatil nedeniyle pay piyasası ve vadeli işlemlerde bazı takas ve teslimatların ileri tarihlere erteleneceği bildirildi.
Pay Piyasası’nda Takas 31 Ekim’e Ertelendi
Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre:
- 27 Ekim Pazartesi ve 28 Ekim Salı günü gerçekleştirilen işlemlerin takası 31 Ekim Cuma günü yapılacak.
- 24 Ekim Cuma tarihli işlemlerin takası ise 30 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek.
- 29 Ekim Çarşamba günü ise Cumhuriyet Bayramı nedeniyle borsada işlem yapılmayacak.
Ayrıca, 28 Ekim Salı günü yarım gün seans düzenlenecek.
VİOP’ta Teslimat ve Takas İşlemleri Askıya Alındı
Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP)’ta da benzer şekilde düzenleme yapıldı.
Buna göre, 28 Ekim’de fiziki teslimat işlemleri yapılmayacak, 29 Ekim’de ise takas ve teslimatlar gerçekleştirilmeyecek.
Yetkililer, yatırımcıların işlemlerini planlarken resmî tatil nedeniyle oluşacak takas kaydırmalarını göz önünde bulundurmaları gerektiğini hatırlattı.
29 Ekim Dolayısıyla Piyasalar Yarım Gün Açık
Cumhuriyet Bayramı kapsamında Borsa İstanbul, 28 Ekim Salı günü yarım gün işlem görecek, 29 Ekim Çarşamba günü ise tamamen kapalı olacak.
Piyasaların 30 Ekim Perşembe günü itibarıyla normal işleyişine döneceği açıklandı.



