Kripto para piyasalarının lideri Bitcoin, 97.341 dolarla son 2,5 ayın zirvesine ulaştı. Faiz beklentilerinin düşmesi ve teknoloji hisselerine artan ilgi, kripto varlıklara olan yönelimi hızlandırdı.

Uzmanlar, Bitcoin’in yeniden 100 bin doları test edebileceği uyarısında bulunuyor.

Bitcoin 97.000 Doları Aştı: Yatırımcılar Yeniden Kripto Paralara Yöneldi

Kripto para piyasalarının öncüsü Bitcoin (BTC), Cuma sabahı 97.341 dolara çıkarak 21 Şubat 2025’ten bu yana en yüksek seviyesini gördü. Son 2,5 ayda kademeli toparlanan Bitcoin, yatırımcısına umut verirken, piyasada yeni bir boğa sezonunun başladığı yönündeki beklentileri de tetikledi.

Trump Dönemi Politikaları Bitcoin’i Sarsmıştı

Bitcoin, son olarak 7 Şubat 2025’te 100 bin dolar seviyesinden işlem görmüştü. Ancak Donald Trump’ın ikinci kez başkan seçilmesinin ardından devreye soktuğu gümrük tarifeleri ve ekonomik belirsizlik ortamı, kripto piyasalarında paniğe neden oldu. Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin, kısa sürede yaklaşık %30 değer kaybederek 75 bin doların altına kadar gerilemişti.

Kripto Paralarda Toparlanma Sinyalleri

Son haftalarda küresel risk iştahının yeniden canlanması, yatırımcıları tekrar dijital varlıklara yönlendirdi. Sadece Bitcoin değil, altcoin piyasası da yükseliş ivmesi kazandı:

  • Dogecoin (DOGE): %2,47 değer kazandı
  • Litecoin (LTC): %3,92 oranında artış gösterdi

Uzmanlara göre, bu yükselişin arkasındaki ana etkenler şunlar:

  • Faiz artırımı beklentilerinin zayıflaması
  • Teknoloji hisselerine yönelen ilginin kriptoya yansıması
  • Psikolojik sınır olarak görülen 100 bin dolar hedefinin yeniden gündeme gelmesi

Uzmanlardan Uyarı: Bitcoin 100 Bin Doları Zorlayabilir

Kripto analistleri, Bitcoin’in 97 bin dolar seviyesini aşmasıyla birlikte 100 bin dolar eşiğinin yeniden test edilebileceğini belirtiyor. Bu durumun, Ethereum, Solana, Avalanche gibi büyük kripto paralarda da yukarı yönlü hareketleri tetikleyebileceği ifade ediliyor.

Ekonomistler ise yatırımcıları uyarıyor: “Piyasalardaki volatilite yüksek, bu nedenle al-sat kararlarında dikkatli olunmalı.”

Muhabir: Haber Merkezi