Bingöl Genç’te Orman Yangını Korkuttu: Ekiplerin Hızlı Müdahalesiyle Söndürüldü

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Tarlabaşı köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Meşe ağaçlarının yoğun olduğu Yağmurlu mezrasında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevreyi tehdit etti.

A A 20250726 38674530 38674527 B I N G O L D E O R M A N L I K A L A N D A C I K A N Y A N G I N S O N D U R U L D U

Yangının Nedeni Henüz Belirlenemedi

Bingöl Genç Tarlabaşı köyü Yağmurlu mezrasındaki meşe ormanında çıkan yangının çıkış sebebi henüz netlik kazanmadı. İlk belirlemelere göre doğal veya insan kaynaklı bir faktör olabilir. Yetkililer yangınla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Hızlı Müdahale Can ve Mal Kaybını Önledi

Yangın ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Genç Belediyesi itfaiye ve jandarma ekipleri yangına zamanında müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan alevler, geniş bir ormanlık alanın zarar görmesini engelledi.

A A 20250726 38674530 38674526 B I N G O L D E O R M A N L I K A L A N D A C I K A N Y A N G I N S O N D U R U L D U

Bingöl’de Orman Yangınlarıyla Mücadele Aralıksız Sürüyor

Bingöl genelinde orman yangınlarına karşı alınan tedbirler ve ekiplerin etkin müdahalesi sayesinde, büyük çaplı yangınların önüne geçiliyor. Vatandaşlar da duyarlılık çağrısıyla ormanlık alanlarda dikkatli olmaya davet edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı