Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, Güvemçetmi ve Değirmenli Mahalleleri arasında ormanlık alanda çıkan yangın, ekipleri alarma geçirdi.
Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli hızla müdahale etti.
Yoğun duman nedeniyle çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar tedirgin olurken, yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için karadan çok sayıda arazöz, su tankeri ve iş makinesi sevk edildi.
Yangına müdahale kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 5 itfaiye aracı olay yerine yönlendirilirken; Kent Estetiği Daire Başkanlığı’ndan 1 su ikmal aracı, BASKİ’den 1 su ikmal aracı, Bigadiç Belediyesi’nden 3 iş makinası, Sındırgı Belediyesi’nden 1 su ikmal aracı ve Altıeylül Belediyesi’nden de 1 su ikmal aracı olmak üzere toplamda 12 araç yangına müdahale için görevlendirildi.
Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Vatandaşlara bölgeden uzak durmaları ve ekiplerin yönlendirmelerine uymaları çağrısında bulunuldu.