Beşiktaş formasıyla gösterdiği başarılı performansla Avrupa kulüplerinin radarına giren Gedson Fernandes’in transfer süreciyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Siyah-beyazlı yönetim, Portekizli futbolcunun bonservis bedelini netleştirirken, oyuncunun transfere sıcak baktığı öğrenildi.
Bonservis Bedeli: 30 Milyon Euro
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Beşiktaş, 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Gedson Fernandes için 30 milyon euroluk bonservis talep ediyor. Ancak bu rakamın tamamı Beşiktaş’ın kasasına girmeyecek. Çünkü oyuncunun ekonomik haklarının yüzde 50’si Portekiz’in köklü kulüplerinden Benfica’nın elinde bulunuyor. Bu da olası bir transferde 15 milyon euroluk payın Benfica’ya ait olacağı anlamına geliyor.
Benfica ile Temaslar Olumsuz Sonuçlandı
Beşiktaş yönetimi, Gedson’un tüm haklarını alabilmek adına Benfica ile temas kurdu. Ancak iki kulüp arasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı. Bu nedenle siyah-beyazlılar, Portekizli oyuncuyu sadece sahip olduğu yüzde 50 hak üzerinden değerlendirmeye alacak.
Avrupa’dan Talipler Sıraya Girdi
Gedson Fernandes’e başta Spartak Moskova olmak üzere Almanya Bundesliga’dan birçok kulübün ilgisi olduğu belirtiliyor. Avrupa’nın dikkatini çeken başarılı oyuncunun menajerler aracılığıyla çeşitli kulüplerle temasta olduğu da öğrenildi.
Gedson Transfere Sıcak Bakıyor
Beşiktaş’la 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Gedson Fernandes'in, kulübe iyi bir teklif gelmesi durumunda ayrılığa yeşil ışık yakabileceği ifade ediliyor. Kulüp yönetimi, yıldız futbolcudan ciddi bir gelir elde etmenin planlarını yaparken, oyuncunun da Avrupa kariyerine geri dönme fikrine sıcak baktığı bildirildi.