Beşiktaş GAIN’den Muhteşem Geri Dönüş! Trento’yu Devirdi, EuroCup’ta Serisini Sürdürdü
BKT EuroCup’ta temsilcimiz Beşiktaş GAIN, evinde konuk ettiği Trento’yu 97-83 mağlup ederek Avrupa arenasında çok kritik bir galibiyete imza attı.
Maçın ilk yarısında çift haneli farklarla geriye düşen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ortaya koyduğu yüksek enerji ve agresif savunma ile mücadeleyi çevirmeyi başardı.
Bu galibiyetle Beşiktaş GAIN, EuroCup’ta üst üste ikinci zaferini elde etti ve grupta yükselişini sürdürdü.
İlk Yarıda Zorlandılar, İkinci Yarıda Fark Yarattılar
Karşılaşmaya yavaş başlayan Beşiktaş, ilk yarıda rakibin tempolu oyununa karşı savunmada zorlandı. İlk 20 dakikada 50 sayı yiyen siyah-beyazlılar, hücumda ritim bulmakta güçlük çekti.
Ancak üçüncü çeyrekle birlikte Alimpijevic’in öğrencileri adeta yeniden doğdu.
Savunmadaki agresifliği artıran Beşiktaş, Lemar, Needham ve Egehan Arna’nın etkili oyunuyla maçı çevirmeyi başardı.
Son çeyrekte farkı çift hanelere çıkaran Beşiktaş, taraftarının da büyük desteğiyle maçı 97-83 kazanarak salondan alkışlarla ayrıldı.
Koç Dusan Alimpijevic: “İkinci Yarıdaki Enerjiyle Kazandık”
Maç sonrasında konuşan Beşiktaş GAIN Başantrenörü Dusan Alimpijevic, takımının özellikle ikinci yarıdaki performansından memnun olduğunu vurguladı:
“Özellikle ilk çeyrekte kendi standartlarımızın çok altındaydık. Rakibimiz maça çok iyi hazırlanmıştı ve bizi yavaşlattı. İlk yarıda enerjimiz düşüktü ama ikinci yarıdaki savunmamız ve temposu tamamen fark yarattı. Anadolu Efes maçından sonra bu maça hazırlanmak kolay değildi, ancak ikinci yarıda gösterilen karakter beni gururlandırdı.”
Brynton Lemar: “Bu Galibiyet Takımın Eseri”
Maçın yıldızlarından biri olan Brynton Lemar, galibiyetin ardında takım ruhunun yattığını belirtti:
“Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, bugün herkes kazanmak için sahadaydı. Anadolu Efes maçının ardından kısa sürede bu enerjiyi tekrar yakalamak önemliydi. Bugünkü performansım tamamen takım oyununun sonucuydu; arkadaşlarım beni doğru pozisyonlarda topla buluşturdu. Takıma uyumum her geçen gün daha iyi hale geliyor.”





