Avrupa’da tarihi bir final sınavına çıkan Beşiktaş GAİN için Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan (TBF) beklenen "destek" hamlesi geldi.

Siyah-beyazlıların BKT EuroCup finalindeki kritik randevusu nedeniyle, ligdeki dev derbi ileri bir tarihe çekildi.


Federasyondan "Final" Ayarı: Beşiktaş - Fenerbahçe Derbisi Ertelendi

EuroCup final serisinin ilk maçında bu akşam Fransız ekibi JL Bourg ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş GAİN’in yoğun fikstürü, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu harekete geçirdi. TBF, siyah-beyazlı ekibin Avrupa şampiyonluğu yolundaki mücadelesini önceliklendirerek ligdeki Fenerbahçe Beko maçını erteledi.

📋 Güncel Gelişmeler ve Yayın Bilgileri:

  • Avrupa Mesaisi: Beşiktaş GAİN - JL Bourg (Final 1. Maçı)
  • Saat: Bu akşam 20:00
  • Yayın: TRT Spor (Canlı ve Şifresiz)
  • Ertelenen Maç: Basketbol Süper Ligi 29. Hafta | Beşiktaş GAİN - Fenerbahçe Beko
  • Yeni Tarih: TBF tarafından daha sonra ilan edilecek.

TBF’nin aldığı bu erteleme kararı, Türk basketbolunun Avrupa’daki temsili açısından stratejik bir önem taşıyor. Beşiktaş’ın JL Bourg karşısında vereceği fiziksel ve mental mücadelenin hemen ardından bir derbi oynaması, sakatlık riskini artıracağı gibi takımın Avrupa’daki şampiyonluk konsantrasyonunu da bölebilirdi. Derbinin ertelenmesiyle birlikte Dusan Alimpijevic’in öğrencileri, tamamen JL Bourg rövanşına ve kupa seremonisine odaklanma fırsatı yakaladı. Akatlar'da bu akşam saat 20:00'de TRT Spor ekranlarında yaşanacak heyecan, siyah-beyazlıların Avrupa tarihindeki ikinci kupa yolculuğunun en kritik virajı olacak.

Muhabir: Haber Merkezi