UEFA Avrupa Ligi’nin 2. haftasında Fransız temsilcisi Lille, Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalyan devi AS Roma’yı 1-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı.
Maça damgasını vuran ise Türk kaleci Berke Özer’in penaltı şovu oldu.
Hakon Haraldsson’un Golü ve Berke Özer’in Geçit Vermeyen Kalesi
Karşılaşmanın 6. dakikasında Lille, Hakon Haraldsson’un golüyle öne geçti. Kalan dakikalarda Roma tüm gücüyle baskı kurarken, Lille’in kalesinde devleşen Berke Özer, bu tarihi galibiyetin mimarı oldu.
Üç Kez Tekrarlanan Penaltıda Üç Kez Kurtarış!
Dakikalar 82’yi gösterdiğinde Roma penaltı kazandı. Artem Dovbyk’in kullandığı atışı Berke Özer çeldi ancak Lille savunma oyuncularının ceza sahasına erken girdiği gerekçesiyle hakem penaltıyı tekrarlattı.
83. dakikada Dovbyk bir kez daha topun başına geçti, Berke Özer bu kez de topu çıkardı; fakat ayağının çizgide olmaması nedeniyle penaltı yeniden tekrar edildi.
85. dakikada bu kez topun başına Matias Soule geçti. Ancak Berke Özer yine devleşerek soluna uzandı ve 3 kez üst üste tekrarlanan penaltının tamamını kurtararak tarihe geçti.
Berke Özer’in Maçtaki Diğer Kritik Anları
-
- dakikada Pellegrini’nin uzak mesafeli sert şutunu rahatlıkla kontrol etti.
-
- dakikada El Shaarawy’nin yakın mesafeden yaptığı vuruşu refleksle çıkardı.
- Maç boyunca yaptığı kurtarışlarla hem tribünlerin hem sosyal medyanın gündemine oturdu.
Zeki Çelik ve Berke Özer 90 Dakika Sahadaydı
Roma’da milli futbolcu Zeki Çelik ilk 11’de sahaya çıkarken, Lille’de Berke Özer 90 dakika boyunca kalesini gole kapattı. Bu galibiyetle Lille puanını 6’ya yükseltirken, Roma 3 puanda kaldı.