Kenan Yıldız’dan İtalya’da Gündem Sarsan İtiraflar: "Almanya Beni Yeterli Görmedi!"

A Milli Takımımızın ve Juventus’un parlayan yıldızı Kenan Yıldız, İtalyan medyasının dev ismi Corriere dello Sport’a konuştu. Kariyerinin bilinmeyenlerini, aile bağlarını ve en çok merak edilen Milli Takım tercihi konusunu ilk kez bu kadar net bir dille anlatan genç yetenek, Almanya hakkında çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.


"Almanya Beni Reddetti, Onlar Başkalarını Seçti"

En çok merak edilen "Neden Türkiye'yi seçti?" sorusuna Kenan Yıldız'dan tokat gibi bir yanıt geldi. Genç yıldız, Almanya Milli Takımı alt yaş gruplarına çağrılmadığı dönemi şu sözlerle özetledi:

"Almanya’da beni yeterli görmüyorlardı, hep başkalarını çağırıyorlardı. Oysa ben yeteneklerimin farkındaydım. Çocukken katıldığım tüm turnuvalarda en değerli oyuncu (MVP) seçilirdim. 8 yaşındayken 18 yaşındakilere karşı oynuyordum."


Kenan Yıldız-2


Günde 6 Saat Antrenman: Başarının Mimarı Babası!

Kenan’ın bugünkü fiziksel gücü ve tekniğinin arkasında disiplinli bir aile hikayesi yatıyor. Babası Engin Yıldız ile olan anılarını paylaşan Kenan, başarısının sırrını açıkladı:

"Okuldan sonra babam beni Münih’e götürürdü, gece geç dönerdik. Babam en çok çalıştığım antrenördü. Günde en az 6 saat çalışırdık; bunun 2 saati tek başımaydı."

Kenan'ın menajerliğini artık annesi ve babası yürütüyor. Annesinin Roma'da okumuş olması ve İtalyanca bilmesi ise Juventus sürecinde en büyük avantajı olmuş.

"Saçımı Düzeltmiyordum, Böcek Kovuyordum!"

Avrupa Şampiyonası sırasında "Görünüşüne oyundan daha çok önem veriyor" eleştirilerine neden olan o görüntüye de açıklık getirdi:"Kameraya iki saniye saçımı düzeltirken yakalandım ama aslında sadece bir böceği kovmaya çalışıyordum. Basın bazen küçük detaylara çok takılabiliyor ama ben sadece oyuna odaklıyım."

"Yüzde Yüz Türk Mü?" Sorusuna Yanıt

İtalyan muhabirin "Seni tamamen Türk mü görüyorlar?" sorusuna Kenan Yıldız’ın cevabı oldukça net: "Türk... ve biraz da Alman." Genç futbolcu, disiplinini Almanya'dan, tutkusunu ve aidiyetini ise Türkiye'den aldığını hissettiriyor.

Kaynak: Corriere dello Sport