Yeni sezon öncesi hazırlıkları kapsamında oynanan Benfica-Fenerbahçe hazırlık maçında futbolseverleri üzen bir gelişme yaşandı.
Portekiz temsilcisi Benfica’nın yıldız ismi Bruma, maçta yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sezonu kapattı. Kulüpten yapılan resmi açıklamaya göre, deneyimli oyuncunun sol aşil tendonu koptu ve acil ameliyat edilmesine karar verildi.
Fenerbahçe Mücadeleyi Kaybetti, Bruma Sahaya Veda Etti
Lizbon'da oynanan hazırlık karşılaşmasında Benfica, Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. Mücadelede Portekiz ekibinin golleri Kerem Aktürkoğlu, Archie Brown’ın kendi kalesine attığı gol ve Henrique Araujo’dan gelirken, Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci ve Youssef En-Nesyri skoru buldu.
Benfica’da Joao Veloso’nun yerine ikinci yarıda oyuna dahil olan Bruma, 79. dakikada yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası sahayı acılar içinde terk etti. Yapılan kontrollerin ardından futbolcunun aşil tendonunun koptuğu belirlendi.
Benfica'dan Resmi Açıklama Geldi
Benfica Kulübü, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Bruma’nın sezonu kapattığını duyurdu. Kulüp, oyuncunun en kısa sürede ameliyat edileceğini ve uzun bir rehabilitasyon sürecine gireceğini bildirdi. Portekiz basını, Bruma’nın sezonun geri kalanında forma giymesinin mümkün olmadığını belirtti.