Portekiz Ligi’nin 8. haftasında Benfica, deplasmanda konuk olduğu Chaves’i 2–0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

Hollandalı golcü Vangelis Pavlidis, attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu.


⚽ Maç Özeti

Dakika 8: Benfica maça hızlı başladı! Savunma arkasına sarkan Pavlidis, Rego’nun pasında düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0–1.

Dakika 79: Konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Bu kez sol kanattan gelişen atakta yine sahneye çıkan Pavlidis, kaleciyi çaresiz bıraktı: 0–2.

İlk yarıyı 1–0 önde kapatan Benfica, ikinci yarıda oyunun temposunu düşürmeden üstünlüğünü korudu. Chaves, zaman zaman etkili ataklar geliştirip beraberliği arasa da Benfica savunmasını geçemedi.


🔴 Benfica’da Form Durumu

Yeni transfer Vangelis Pavlidis, takımdaki uyum sürecini hızlı atlattı. Ligdeki gol sayısını 6’ya çıkaran Yunan forvet, Portekiz basınında “Benfica’nın yeni yıldızı” olarak manşetlere taşındı.
Teknik direktör Roger Schmidt ise maç sonunda “Deplasmanda bu kadar kontrollü oynamak kolay değil, takım disiplini mükemmeldi” değerlendirmesini yaptı.


🏟 Maç Bilgileri

  • Stadyum: Estádio Municipal de Chaves
  • Hakem: Luís Godinho
  • Skor: Chaves 0–2 Benfica
  • Benfica Golleri: Pavlidis (8’, 79’)
  • Sarı Kartlar: Bruno Rodrigues (Chaves), Rego (Benfica)

🌟 Maçın Yıldızı: Vangelis Pavlidis

İki gol, yüksek pas isabeti ve bitiriciliğiyle maçın adamı seçilen Pavlidis, Benfica taraftarının gönlünü kısa sürede kazandı.

Muhabir: Haber Merkezi