UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde Allianz Arena'da nefes kesen bir ilk yarı geride kaldı.
Paris'teki ilk maçı 5-4 kaybeden Bayern Münih, kendi sahasında maça şok bir golle başlasa da devrenin sonuna kadar rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. Ancak soyunma odasına 1-0 önde giden taraf konuk ekip PSG oldu.
Dembele’den Müthiş Vole: PSG Maça Golle Başladı
Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında sahneye çıkan Ousmane Dembele, ceza sahası içinde yakaladığı fırsatı harika bir vole vuruşuyla değerlendirdi. Üst direğe de çarparak ağlarla buluşan bu top, Manuel Neuer’i çaresiz bırakırken Fransız ekibini deplasmanda 1-0 öne geçirdi ve toplam skoru 6-4'e getirdi.
Musiala ve Neuer Devleşti
Golün ardından oyunun kontrolünü tamamen eline alan Bayern Münih, özellikle Jamal Musiala ile net fırsatlar yakaladı.

- Musiala’nın Baskısı: 44. dakikada iki oyuncuyu çalımlayarak kaleye gönderdiği şutu PSG kalecisi Safonov güçlükle çıkardı.
- Neuer'den Kritik Kurtarış: 34. dakikada PSG'li Joao Neves'in yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşunda Manuel Neuer, köşeye giden topu mucizevi bir refleksle çıkararak farkın açılmasını önledi.
- Tah'ın Kaçırdığı Fırsat: Devrenin uzatma dakikalarında (45+3) Jonathan Tah, penaltı noktası üzerinde bomboş durumda yaptığı vuruşta topu az farkla auta göndererek beraberlik şansını tepti.
Sertlik ve Kartlar Ön Plandaydı
İlk yarıda tempo kadar sertlik de yüksekti. Hakem Joao Pinheiro, oyunun kontrolünü elinde tutmak için sık sık düdüğüne başvurdu:
- Sarı Kartlar: PSG’de Nuno Mendes (8') ve ilk yarının sonunda Khvicha Kvaratskhelia (45+3') sarı kart gördü. Bayern Münih’te ise hakemle tartışan Jonathan Tah (33') sarı kartla cezalandırıldı.
Bayern Münih'in baskılı, PSG'nin ise savunma disipliniyle kontra atak aradığı ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı. Alman devinin final umutlarını sürdürmesi için ikinci yarıda en az iki gole ihtiyacı var.





