Balıkesir Üniversitesi’nin (BAÜN) başarılı sporcularından milli judocu Münir Ertuğ, İspanya’nın Malaga kentinde düzenlenen Malaga Büyükler Avrupa Kupası’nda büyük bir başarıya imza attı.

11–12 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada +100 kg kategorisinde bronz madalya kazanan Münir Ertuğ, Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Malaga’da Bronz Madalya Gururu

Şampiyona boyunca üstün performans gösteren Münir Ertuğ, güçlü rakiplerini geride bırakarak madalya kürsüsüne çıkmayı başardı.
Elde ettiği bu dereceyle hem Türkiye’yi hem de Balıkesir Üniversitesi’ni gururlandıran Ertuğ, uluslararası arenada bir kez daha adından söz ettirdi.

BAÜN’den Tebrik Mesajı

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü, başarılı sporcuyu ve antrenör ekibini kutlayarak şu açıklamayı yaptı:

“Üniversitemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden milli sporcumuz Münir Ertuğ’u ve teknik ekibini gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Türk Judo’suna Katkı

Türkiye Judo Federasyonu yetkilileri de genç sporcu Münir Ertuğ’un bu başarısının, Türk judo’sunun yükselen ivmesini destekleyen önemli bir adım olduğunu belirtti.
Ertuğ’un hedefi, bir sonraki etapta Avrupa Kupası altın madalyasına ulaşmak ve Paris 2028 Olimpiyatları yolunda Türkiye’yi temsil etmek.

Muhabir: Sibel Çobanoğlu