Süper Lig’in 6. haftasında Başakşehir ile Alanyaspor kozlarını paylaştı. Shomurodov ve Ogundu’nun karşılıklı golleriyle mücadele 1-1 berabere sona erdi.


Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başladı. 29. dakikada Crespo’nun pasında topla buluşan Eldor Shomurodov, altıpas gerisinden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve Başakşehir’i 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.


⚡ Ogundu Alanyaspor’a Bir Puan Getirdi

İkinci yarıya daha etkili başlayan Alanyaspor, 51. dakikada Uchenna Ogundu ile eşitliği yakaladı. Nijeryalı oyuncu, savunmadan seken topu kaptı, hızla ceza sahasına girerek kaleci Muhammed Şengezer’i mağlup etti: 1-1.

Başakşehir 53. dakikada Shomurodov ile bir kez daha ağları sarssa da gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.


🎯 Kaçan Fırsatlar ve Kritik Anlar

    1. dakikada Ogundu’nun yakın mesafeden şutu üstten auta çıktı.
    1. dakikada Mounie’nin kafa vuruşunu kaleci Şengezer çeldi, çizgi üzerinde Onur Bulut topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol çıkmadı ve maç 1-1 sonuçlandı.


📊 Maçın Özeti

  • Goller: Shomurodov (29’) – Ogundu (51’)
  • Sarı Kartlar: Berat Özdemir, Opoku, Ebosele (Başakşehir); Hagi, Aliti, Maestro (Alanyaspor)
  • Başakşehir Puan Durumu: 6 puan, 10. sıra
  • Alanyaspor Puan Durumu: 9 puan, 7. sıra

Muhabir: Haber Merkezi