Türk futbolunun idari koridorlarında tansiyon yükseliyor. Fenerbahçe Başkan Vekili Barış Göktürk, sarı-lacivertli kulübün kurumsal ve finansal yapısına yönelik eleştirilere sert bir dille yanıt verirken, son günlerde spor kamuoyunu meşgul eden "Kulüpler Birliği WhatsApp grubundan çıkarılma" iddialarına da adeta ateş püskürdü.

Kulübün şeffaflık ilkelerini savunan Göktürk, Fenerbahçe'nin büyüklüğüne yakışır cinsten çarpıcı ifadeler kullanarak muhataplarına gözdağı verdi.


"Bakanlık Kimin Ne Vergi Ödediğini Bilmiyor mu?"

Kulübün mali disiplini ve vergi beyanları üzerinden yapılan popülist tartışmaları Samandıra'da yaptığı açıklamalarla tamamen reddeden Barış Göktürk, Fenerbahçe’nin kurumsal hafızasına vurgu yaptı:

  • Şeffaf ve Kamuya Açık Yapı: Fenerbahçe'nin halka açık ve kamuya mal olmuş dev bir kurum olduğunu belirten Göktürk, mali tabloların her 3 ayda bir Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na uygun olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandığını hatırlattı.
  • Eleştirilere Popülizm Tepkisi: Göktürk, "Biz tamamen kurumsal bir yapıdayız. Bakanlığa neyi beyan edeceğiz? Bakanlık zaten kimin ne kadar vergi ödediğini bilmiyor mu? Bunlar popülist söylemler" dedi. İsim vermeden eleştirdiği rakip yöneticinin ise bir spor camiasını değil, yalnızca bir anonim şirketi temsil ettiğini savundu.

Baris Gokturk-1


"Kulüpler Birliği Bize Hizmet Etmek İçin Var!"

Kulüpler Birliği Vakfı ile sarı-lacivertli kulüp arasında yaşanan "WhatsApp grubundan çıkarılma" krizine doğrudan değinen Göktürk, birliğin konumunu sert bir dille hatırlattı:

"Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili’ni WhatsApp grubundan çıkarmak kimin haddine? Kulüpler Birliği bizim üzerimizde bir kurum değil; aksine bize hizmet etmek için var olan bir oluşumdur."

Omuzlarında 35 milyon Fenerbahçe taraftarının ağırlığını ve sorumluluğunu hissettiğini dile getiren Başkan Vekili, kulübün itibarını korumak adına gereken yerde, gereken hamleyi yapmaktan asla çekinmeyeceklerini net bir dille ifade etti.


"İster Katılırız, İster Katılmayız"

Fenerbahçe’nin bağımsız ve lider karakterine dikkat çeken Barış Göktürk, Kulüpler Birliği toplantılarına katılım süreçlerinin tamamen kendi inisiyatiflerinde olduğunu söyledi.

Göktürk, "Toplantılara istersek katılırız, istersek katılmayız. Bu tamamen Fenerbahçe Kulübü'nün kendi takdiridir. Başkanımız Aziz Yıldırım da gerekli gördüğü an ve durumda bu konularla ilgili geniş kapsamlı açıklamasını yapar. Ancak şu an için böyle bir açıklamaya ihtiyaç duymuyoruz" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Muhabir: Haber Merkezi