Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında belediye çalışanlarıyla birlikte anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları Niyazi Yeloğlu, Cemal Adıgüzel, İsmail Ay, Meclis Üyesi Sami Türkmen ve belediye personelinin katıldığı etkinlikte, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla sembolik yakalıklar takıldı.
407 KADININ ADI TEK TEK ANILDI
Bandırma Belediyesi, 2025 yılı içerisinde yaşam hakları ellerinden alınan 407 kadını, isimleriyle birlikte tek tek anarak toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladı. Başkan Mirza, bu anmanın yalnızca bir hatırlatma değil, aynı zamanda kayıpların görünür kılınması adına kamuoyuna verilen güçlü bir mesaj olduğunu belirtti.
“TOPLUM OLARAK SORUMLULUĞUMUZ VAR”
Başkan Dursun Mirza, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şiddetin her türlüsüne karşı durmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bugün yaşam hakları elinden alınan 407 kadının adını anarak, seslerini duyurmayı ve bu acı tablonun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermeyi amaçladık.”
Bandırma Belediyesi, 25 Kasım kapsamında gerçekleştirdiği bu etkinlikle kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilincin güçlendirilmesine katkı sundu.







