Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı "Kırmızı Fular Ödülleri - Bu Toprakların Fikri" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES'in COP31 Özel Çağrı Dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı.
Yarışmada farklı üniversitelerden öğrenciler, çevre sorunlarına yönelik yaratıcı reklam ve iletişim fikirleriyle yarışacak.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Fikir ve Reklam Topluluğu (FİKRET) tarafından hazırlanan proje, Türkiye genelinde desteklenen 308 çalışma arasına girdi.
Projenin odağında reklamcılık, iletişim, çevre sorunları ve sürdürülebilirlik bulunuyor. Yarışmayla farklı üniversitelerde eğitim gören gençlerin aynı çevre problemi üzerinde düşünmesi ve çözüm odaklı iletişim çalışmaları geliştirmesi hedefleniyor.
Öğrenciler Aynı Çevre Sorunu İçin Fikir Üretecek
"Kırmızı Fular Ödülleri - Bu Toprakların Fikri" kapsamında yarışmacılara ortak bir çevre problemi sunulacak. Öğrenciler bu konu üzerinden hazırlayacakları reklam ve iletişim çalışmalarıyla ödül için mücadele edecek.
Çalışmaya başta iletişim fakültesi öğrencileri olmak üzere farklı disiplinlerden gençlerin katılım sağlaması amaçlanıyor.
Proje, FİKRET Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Dr. İsmail Arı rehberliğinde ve Topluluk Başkanı Mustafa Emre Uçmuş öncülüğünde yürütülecek.
Kırmızı Fular Ödülleri aynı zamanda FİKRET'in destek almaya hak kazanan ikinci projesi olma özelliği taşıyor.
Yarışmanın Kasım Ayında Yapılması Planlanıyor
Yarışmanın Kasım 2026'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Başvuruların hangi tarihte başlayacağı, katılım şartları ve yarışmanın ayrıntılı etkinlik takvimi ise henüz açıklanmadı. Bu bilgilerin önümüzdeki süreçte FİKRET tarafından duyurulması bekleniyor.
Böylece Bandırma'da hazırlanan proje, farklı üniversitelerden öğrencileri çevre ve sürdürülebilirlik başlığında yaratıcı iletişim fikirleri üretmek üzere bir araya getirecek.





