Balıkesir'in Bandırma ve Edremit ilçelerinde ana şebeke arızaları nedeniyle su kesintileri yaşanıyor.

BASKİ'nin 20 Ekim 2026 Salı gününe ait kesinti programına göre, iki ilçede toplam dört mahalle susuz kaldı. Kesintilerin saat 21.00'de sona ermesi bekleniyor. Peki hangi mahallelerde sular kesildi?

Balıkesir'de akşam saatlerinde meydana gelen ana şebeke arızaları, Bandırma ve Edremit ilçelerinde su kesintilerine neden oldu.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından paylaşılan bilgilere göre, Bandırma'da iki, Edremit'te ise iki mahalle kesintiden etkilendi.

Her iki ilçede de kesintilerin aynı saatte sona ermesi öngörülürken, başlangıç saatleri farklılık gösteriyor.


Bandırma'da Hangi Mahallelerde Su Kesintisi Var?

Bandırma'da ana şebeke arızası nedeniyle Ayyıldız ve Çalışkanlar mahallelerinde su kesintisi uygulanıyor.

Kesinti programı şöyle:

  • Etkilenen mahalleler: Ayyıldız ve Çalışkanlar
  • Kesinti tarihi: 20 Ekim 2026 Salı
  • Başlangıç saati: 18.30
  • Tahmini bitiş saati: 21.00
  • Kesinti süresi: 2 saat 30 dakika
  • Kesinti nedeni: Ana şebeke arızası,


Arızanın planlanan sürede giderilmesi halinde iki mahalleye saat 21.00 itibarıyla yeniden su verilmesi bekleniyor.

Edremit'te Sular Ne Zaman Gelecek? İşte Etkilenen Mahalleler

Edremit'te de ana şebekede meydana gelen arıza nedeniyle Altınkum ve İkizçay mahallelerinde su kesintisi yaşanıyor.

BASKİ'nin açıkladığı kesinti bilgileri şöyle:

  • Etkilenen mahalleler: Altınkum ve İkizçay
  • Kesinti tarihi: 20 Ekim 2026 Salı
  • Başlangıç saati: 17.40
  • Tahmini bitiş saati: 21.00
  • Kesinti süresi: 3 saat 20 dakika
  • Kesinti nedeni: Ana şebeke arızası

Edremit'teki kesintinin de saat 21.00'de sona ermesi planlanıyor.

Bandırma ve Edremit'te su kesintilerinin bitiş saati 21.00 olarak açıklansa da arıza giderme çalışmalarının seyrine göre suyun yeniden verilme saatinde değişiklik yaşanabilir.

Muhabir: Haber Merkezi