Balıkesir’de saatçilik yapan 52 yaşındaki İsmail Kökçü, oğluna örnek olmak için başladığı tekvando sayesinde 18 ülkeye giderek madalyalar kazandı.

Gündüz saat tamiri, akşam milli formayla antrenman... Onun hikayesi adeta ilhamla yazılmış bir başarı öyküsü!

7 Metrekarelik Dükkandan Tüm Dünyaya: İsmail Kökçü’nün İlham Veren Tekvando Yolculuğu

Balıkesir’de yaşayan ve 33 yıldır saatçilik yapan İsmail Kökçü, sadece zamanla değil, azim ve kararlılıkla da yarışıyor. Yeni Çarşı'daki 7 metrekarelik dükkanında saat tamiri yapan Kökçü, 2008 yılında oğlunu motive etmek için adım attığı tekvando sporuyla kısa sürede Türkiye'nin ve Avrupa'nın tanıdığı bir sporcu haline geldi.

Oğlu Vazgeçti, O Devam Etti: 18 Ülkede Türkiye’yi Temsil Etti

Kökçü, oğlunun sporu bırakmasına rağmen kendi yolculuğuna devam etti. 2011 yılından itibaren “Poomsae” kategorisinde yarışmalara katılan ve milli formayla 18 ülkeye giderek madalyalar kazanan Kökçü, son olarak 16 Nisan’da Estonya’nın Tallinn kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda ikinci oldu.

🎖️ Erkekler 51-60 yaş kategorisinde Avrupa ikinciliği kazanan Kökçü, başarılarına yenilerini eklemek için çalışmaya devam ediyor.

02.06 12 New Folder New Folder (15) Aa 37820633

Gündüz Saatçi, Akşam Antrenör!

İsmail Kökçü’nün hayatı, sabahları saatlerle, akşamları sporla geçiyor. Gündüz saat tamir eden Kökçü, akşamları Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda antrenörlük yaparak genç sporcular yetiştiriyor. Aynı zamanda Türkiye Tekvando Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi olan Kökçü’nün hedefi ise gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak.

“Benim Dünyam 7 Metrekareydi, Tekvando Onu Dünyaya Açtı”

Kökçü, başarılarını şu cümlelerle özetliyor:

"Benim dünyam 7 metrekareden oluşuyordu. Tekvando sayesinde o küçük dünyadan çıktım ve insanlara faydalı olabileceğime inandım. Saatçilik de tekvando da birer sanat. İkisi de sabır, dikkat ve incelik istiyor. Biz inandık ve başardık."

02.06 12 New Folder New Folder (15) Aa 37820640

Kızı Desteğini Hiç Eksik Etmedi

Kökçü’nün kızı Melis Beyza Kökçü, turnuva zamanlarında babasının dükkanını devralıyor:

“Babam gittiği her yerden madalya getirse de aslında bize inanç getirdi. Müşterilerle ilgileniyorum, saat tamiri yapıyorum. Onunla gurur duyuyorum.”

35 Yıllık Dostundan Takdir Dolu Sözler

Kökçü’nün 35 yıllık arkadaşı İrfan Günsay ise onun emeğine ve azmine şu sözlerle tanıklık etti:

"Bu yola adanmış bir hayat yaşıyor. Her anına şahit oldum, başarılarıyla hepimiz gurur duyuyoruz."

Muhabir: Anadolu Ajansı