2026 yılı Ocak dönemi iller arası yer değiştirme kurası kapsamında Balıkesir’e farklı branşlarda uzman ve pratisyen hekimler ile sağlık personeli atandı. Yapılan görevlendirmelerin özellikle ilçe hastanelerindeki ihtiyacı karşılaması bekleniyor.


AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, 2026 yılı Ocak dönemi iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kurası sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydemir, Balıkesir’in sağlık kadrosunun yeni atamalarla güçlendirildiğini belirtti.

Paylaşılan bilgilere göre kura sonuçları doğrultusunda Balıkesir’e 14 uzman tabip, 8 tabip ve 1 diş tabibi olmak üzere toplam 23 hekim ataması yapıldı. Ayrıca 36 kişilik ebe, hemşire, odyolog, sağlık memuru ve sağlık teknikerinden oluşan sağlık personelinin de kadrolara dahil edildiği ifade edildi.


İlçe Hastanelerine Vurgu

Açıklamada, atamaların özellikle hekim ihtiyacının daha yoğun hissedildiği ilçe hastanelerine yönelik planlandığı belirtildi. Yeni görevlendirmelerle birlikte sağlık hizmetlerine erişimin artırılması ve mevcut iş yükünün dengelenmesi hedefleniyor.


“İhtiyaçlar Sahadan Tespit Ediliyor”

İl Başkanı Mehmet Aydemir, sağlık planlamalarının sahadan gelen talepler doğrultusunda şekillendirildiğini ifade ederek, ihtiyaçların ilgili kurumlara iletildiğini söyledi. Sürecin milletvekilleri ve il sağlık yöneticileriyle yürütülen koordinasyonla takip edildiğini belirtti.


Teşekkür Mesajı

Aydemir, açıklamasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’a; ayrıca Balıkesir İl Sağlık Müdürü Miraç Çavdar’a katkılarından dolayı teşekkür etti.


Hizmet Kapasitesinin Artması Bekleniyor

Yapılan atamalarla birlikte Balıkesir genelinde sağlık hizmetlerinin hem niteliğinin hem de erişilebilirliğinin artırılması amaçlanıyor. Özellikle ilçe hastanelerinde yaşanan hekim açığının azaltılması ve sağlık personeli desteğiyle hizmet kapasitesinin güçlendirilmesi hedefler arasında yer alıyor.

Muhabir: Haber Merkezi