Balıkesir'in Manyas ilçesinde yaz sıcakları ve kuru otların tutuşmasıyla başlayan anız yangını, rüzgarın da şiddetini artırmasıyla birlikte hızla büyüyerek yakın konumdaki ormanlık alana sıçradı.

Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgede tam anlamıyla bir seferberlik ilan edildi. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin zamanla yarıştığı zorlu müdahale, korkulan senaryonun önüne geçilmesini sağladı.


Alevler Rüzgarla Büyüdü: Cumhuriyet Mahallesi Alarmda

Edinilen son dakika bilgilere göre yangın, Manyas ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisindeki tarım arazilerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle anız alanında başlayan kıvılcımlar, rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte saniyeler içinde orman sınırına dayandı. Yerleşim yerlerine yakınlığı sebebiyle mahalle halkına büyük korku yaşatan yangına ilk müdahaleyi çevredeki çiftçiler ve vatandaşlar traktörlerle yapmaya çalıştı.


Whatsapp Image 2026 07 05 At 19.48.46


OGM Ve İtfaiye Ekiplerinden Jet Müdahale

İhbar hattına gelen bildirimlerin hemen ardından OGM'ye bağlı çok sayıda arazöz, su tankeri, ilk müdahale aracı ve orman işçisi yangın bölgesine sevk edildi. Yangının büyüme eğilimi göstermesi üzerine çevre ilçelerden de takviye ekipler Cumhuriyet Mahallesi'ne yönlendirildi.

Ekiplerin stratejik cansiperane müdahalesi sayesinde alevlerin orman derinliklerine ilerlemesi güçlü bir bariyer oluşturularak engellendi. Havadan ve karadan yürütülen koordineli operasyonun ardından yangın tamamen söndürüldü.

Muhabir: Haber Merkezi