Balıkesir Ticaret Odası, ihracatçı firmalara yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
10 Temmuz 2025 tarihinde düzenlenen Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Toplantısı, Türk Eximbank iş birliğiyle gerçekleştirilerek üyelerden yoğun ilgi gördü.
Program, Balıkesir iş dünyasının finansal enstrümanlar ve ihracat sigortası konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla planlandı.
Kredi Ürünleri ve Risk Yönetimi Anlatıldı
Toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli gerçekleştirdi. Telaşeli, üyelerin dış ticarette güçlü adımlar atabilmesi adına bu tür bilgilendirme toplantılarının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Etkinlikte ilk sunumu Türk Eximbank Manisa Şube Müdürü Muhammed Afşar yaptı. Afşar, ihracatçılara yönelik kredi paketleri, finansman çözümleri ve başvuru süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
Ardından söz alan Türk Eximbank Ege Bölge Sigorta Müdürü Zeynep Aslıgül Nefesoğlu Kandiyeli, ihracat sigortaları ve risk yönetimi konularını detaylandırarak, dış ticaretin güvenli yollarla sürdürülebilmesi için önerilerde bulundu.
Katılımcılardan Yoğun İlgi, İş Dünyasına Yol Haritası
Toplantıya katılan işletme temsilcileri, hem kredi hem de sigorta ürünleri hakkında sorularını doğrudan yetkililere yöneltme fırsatı buldu. Etkinlik sonunda Eximbank yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Balıkesir Ticaret Odası yetkilileri, bu tür bilgilendirici etkinliklerin artarak süreceğini belirtti.